Sandal Sefası Poğaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sandal Sefası PoğaçaSandal Sefası Poğaça Malzemeler:
Hamur malzemelerini iyice yoğur, üzerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirin İç malzemeyi karıştırıp resimdeki gibi şekiller verin Üzerine yumurta sarısı sürüp 160-170 derecede pişirin Afiyetle![]() |
|
Sandal Sefası Poğaça |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sandal Sefası PoğaçaPeynirli Ağzı Açık Poğaça Malzemeler:
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve karıştırın Unun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin Mayanın üzerine 1 çay bardağı süt,1 çay bardağı sıvıyağ,1 adet yumurta kırın Üzerine ılık su ilave edin ve ilk önce mayayı eritin Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun Hamuru yumurta büyüklüğünde kopartın![]() Hamuru elinizle açın İç harcı için bir kapta beyaz peyniri,ince kesilmiş maydanozu ve çörek otunu karıştırın Elinizle açtığınız poğaça hamurunun içine peynirli iç harçtan ilave edin ve poğaçanın sadece kenarlarını kaparın ve üzeri açık kalsın Poğaçaları fırın tepsisine dizin Poğaçanın kenarlarına yumurta sarısı sürün Tepsi mayası için poğaçayı bir süre bekletin Daha sonra poğaçayı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin (Kaynak: Resim ve Yazı oktayustam com Sitesinden Alıntıdır )![]() |
|
|
|