İslim Kebabı Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İslim Kebabı Tarifleriİslim Kebabı Malzemeler: 15 adet
Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin Bu arada köfteyi hazırlayın Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın Cam tepside fırına sürüp 200C'de pişirin Köfteler pişerken patlıcanları kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın Derin bir kaseye 2 patlıcan dilimini karşılıklı yerleştirin İçine bir köfte koyup patlıcanları üzerine kapatın Kaseyi ters çevirin, kebabı fırın tepsisine yerleştirin Üzerine 1 biber dilimi ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın ve 200C'de pişirin Sosu için domatesleri soyup rendeleyin Biraz sıvıyağ ile tavada öldürün, suyu ilave edip kaynatın Tuzunu da ekledikten sonra tabaklara paylaştırın![]() ![]() |
|
İslim Kebabı Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İslim Kebabı TarifleriKabaklı İslim Kebabı Malzemeler:
Patlıcanları alacalı soyun Kabakları ve patlıcanları uzunlamasına ince ince dilimleyin Az yağda, yarı kıvamda kızartın Köftesini hazırlamak için; kıymayı karıştırma kabına alın Üzerine soğanı rendeleyin![]() Yumurtayı kırın Maydanozu doğrayıp ekleyin Kıvamı bağlayacak kadar galeta unu koyun Tuzunu ve karabiberini de ilave ettikten sonra iyice yoğurun ve yuvarlayın Bir tane patlıcan dilimini dikey, üzerine kabak dilimini yatay olarak koyun![]() Ortaya köfteyi koyun Önce kabağı kenarlarından kapatın, sonra patlıcanı kapatın Ters çevirip fırın kabına dizin Biberleri 2şer cm uzunluğunda, domatesleri yuvarlak yuvarlak dilimleyin![]() Patlıcanların üzerlerine bir tane domates bir tane biber yerleştirip ortasına kürdan geçirin Tavada salçayı kavurun ve az su ilave edin Tuzunu da atıp sos elde edin Sosu patlıcanların üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Not:Oktay Usta Tarifi ![]() |
|
|
|