Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dana, italyan, usulü, yahni

İtalyan Usulü Dana Yahni

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Usulü Dana Yahni







İtalyan Usulü Dana Yahni

600 g dana eti (tercihen buttan; bütün yağı alınıp, kuşbaşı doğranmış)
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
3 havuç (her biri kazınıp, irice doğranmış)
2 kereviz sapı (soyulup, irice doğranmış)
1 soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (biri dövülmüş; biri doğranmış)
3 çorba kaşığı karışık baharatlı ot (maydanoz, kekik, nane, vb; ince kıyılmış)
1250 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
2 defne yaprağı
2 limonun kabuğu (rendelenmiş)
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

Zeytinyağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın Yağ kızınca etlerin 1/3'ünü koyup, sık sık karıştırarak, her yanları altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) kızartın Sonra delikli kaşıkla kâğıt mutfak havlusu döşenmiş bir tabağa çıkarın Kalan etlerin yarısını tencereye koyup, aynı biçimde kızartarak, kâğıt mutfak havlusu döşenmiş bir tabağa çıkarın Sonra kalan etleri kızartıp, kâğıt mutfak havlusu döşenmiş bir tabağa çıkarın

Kalan yağı tencereye koyup, ateşi kısın Havuç parçaları, kereviz sapı parçaları ve soğanları ekleyip, sebzeleri kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin Bu arada, fırınınızı 150 °C'a ısıtın() Tencereye dövülmüş sarımsak, dana etleri, domatesler, defne yaprakları, limon kabuğu rendesinin yarısı, karışık baharatlı otların 1 çorba kaşığı, tuz ve karabiberi ekleyip, ara sıra karıştırarak tıkırdamaya bırakın Tıkırdamaya başlayınca tencereyi ateşten alıp, üstünü alüminyum folyoyla örttükten sonra, kapağını kapatın ve tencereyi fırına verip, etleri iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2 saat) pişirin

Pişirme süresinin sonunda, doğranmış sarmısak, kalan baharatlı otlar ve kalan limon kabuğu rendesini bir kâsede karıştırın Tencereyi fırından alıp, defne yapraklarını çıkararak atın Yahniyi bir servis kabına aktarıp, üstüne kâsedeki otlu karışımı serperek, servis yapın

SERVİS ÖNERİSİ: Yanında safranlı pilavla

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.