![]() |
İtalyan Usulü Dana Yahni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Usulü Dana Yahniİtalyan Usulü Dana Yahni 600 g dana eti (tercihen buttan; bütün yağı alınıp, kuşbaşı doğranmış) 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 3 havuç (her biri kazınıp, irice doğranmış) 2 kereviz sapı (soyulup, irice doğranmış) 1 soğan (ince doğranmış) 2 diş sarımsak (biri dövülmüş; biri doğranmış) 3 çorba kaşığı karışık baharatlı ot (maydanoz, kekik, nane, vb ![]() 1250 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 2 defne yaprağı 2 limonun kabuğu (rendelenmiş) bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Zeytinyağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan yağı tencereye koyup, ateşi kısın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişirme süresinin sonunda, doğranmış sarmısak, kalan baharatlı otlar ve kalan limon kabuğu rendesini bir kâsede karıştırın ![]() ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında safranlı pilavla ![]() |
![]() |
![]() |
|