![]() |
Bolitto Misto (İtalya) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bolitto Misto (İtalya)Bolitto Misto (İtalya) (Tavuklu Sığır Haşlama) 2 kg sığır eti (buttan; bütün yağı alınmış) 1 tavuk (yaklaşık 1,5 kg) 16 havuç (her biri kazınıp, 6 cm boyunda parçalar halinde kesilmiş) 10 kereviz sapı (6 cm boyunda parçalar halinde kesilmiş) 2 soğan (her biri 4 'e kesilmiş) 2 defne yaprağı 8 tane karabiber 1/2 tatlı kaşığı kekik 2 diş sarımsak (soyulmamış) 16 arpacık soğanı (soyulmuş) Kırmızı sos: 1,5 kg domates (kabukları soyulmuş) 1 soğan (ince doğranmış) 3 çorba kaşığı sirke 2 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş) 1/4 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber Yeşil sos: 2 tatlı kaşığı kapari (süzdürülmüş) 4 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş) 2 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış) 3 diş sarımsak 2 ançüez (durulanıp, kurulanmış) Sığır eti, havuç parçalarının 1/4'ü, kereviz sapı parçalarının 1/4'ü, soğanlar, defne yaprakları, tane karabiberler, kekik ve sarımsakları, bir emaye tencerede karıştırın ![]() ![]() ![]() Bu arada kırmızı sosu hazırlamak için, domates parçalarını blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() Yeşil sosu hazırlamak için, ufalanmış ekmekiçi, kapariler, maydanozlar, sarımsaklar ve ançüezleri blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın ![]() ![]() Tavuğu tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ekledikten (gerekiyorsa) sonra, karışımı tavuk yumuşayıncaya ve bir bıçağın ucu batırılınca beyaz, berrak bir sıvı akıncaya kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirin ![]() Tencereyi ateşten alıp, sığır etini ve tavuğu, bir servis tabağına çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeler pişince eti ve pilici yeniden tencereye koyup, tencerenin kapağını kapatarak, et iyice ısınıncaya kadar (15 - 20 dakika) kısıkateşte ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SERVİS ÖNERİSİ: Yanında yeşil salatayla ![]() |
![]() |
![]() |
|