Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bolitto, italya, misto

Bolitto Misto (İtalya)

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bolitto Misto (İtalya)







Bolitto Misto (İtalya)

(Tavuklu Sığır Haşlama)
2 kg sığır eti (buttan; bütün yağı alınmış)
1 tavuk (yaklaşık 1,5 kg)
16 havuç (her biri kazınıp, 6 cm boyunda parçalar halinde kesilmiş)
10 kereviz sapı (6 cm boyunda parçalar halinde kesilmiş)
2 soğan (her biri 4 'e kesilmiş)
2 defne yaprağı
8 tane karabiber
1/2 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarımsak (soyulmamış)
16 arpacık soğanı (soyulmuş)
Kırmızı sos:
1,5 kg domates (kabukları soyulmuş)
1 soğan (ince doğranmış)
3 çorba kaşığı sirke
2 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş)
1/4 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
Yeşil sos:
2 tatlı kaşığı kapari (süzdürülmüş)
4 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş)
2 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış)
3 diş sarımsak
2 ançüez (durulanıp, kurulanmış)

Sığır eti, havuç parçalarının 1/4'ü, kereviz sapı parçalarının 1/4'ü, soğanlar, defne yaprakları, tane karabiberler, kekik ve sarımsakları, bir emaye tencerede karıştırın Üstlerini örtecek kadar su ekleyip, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Sonra ateşi kısıp, karışımı 3 saat pişirin
Bu arada kırmızı sosu hazırlamak için, domates parçalarını blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın Sonra emaye birtencereye boşaltıp, soğanlar, sirke, ufalanmış ekmekiçi ve pul kırmızıbiberi ekleyin; tencereyi kısık ateşe oturtup, ara sıra karıştırarak, 45 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, sosu bir kâseye aktararak, buzdolabına kaldırın
Yeşil sosu hazırlamak için, ufalanmış ekmekiçi, kapariler, maydanozlar, sarımsaklar ve ançüezleri blendır kabına koyup, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın Sonra bir kâseye aktarıp, buzdolabına kaldırın

Tavuğu tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ekledikten (gerekiyorsa) sonra, karışımı tavuk yumuşayıncaya ve bir bıçağın ucu batırılınca beyaz, berrak bir sıvı akıncaya kadar (yaklaşık 45 dakika) pişirin
Tencereyi ateşten alıp, sığır etini ve tavuğu, bir servis tabağına çıkarın Tenceredeki pişme suyunun yüzeyinde biriken yağ tabakasını alıp atın Pişme suyunu tülbent döşenmiş tel süzgeçten birtavaya süzün (süzgeçte kalan posaları atın) Emaye tencereyi kâğıt mutfak hav-lusuyla iyice temizleyip, süzülmüş pişme suyunu yeniden tencereyeaktarın Kalan havuç parçaları,kalan kereviz sapı (parçaları, ve arpacık soğanlarını ekleyip, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, sebzeleri yumuşayıncaya kadar (20 - 30 dakika) pişirin

Sebzeler pişince eti ve pilici yeniden tencereye koyup, tencerenin kapağını kapatarak, et iyice ısınıncaya kadar (15 - 20 dakika) kısıkateşte ısıtın Tencereyi ateşten aiıp, eti ve tavuğu bir tabağa çıkarın Buzdolabındaki sos (kâselerini çıkarın() Eti dilimleyip, dilimleri ısıtılmış bir servis tabağına dizin Tavuğun derisini ve kemiklerini ayıklayıp, iri parçalara keserek, et dilimlerinin çevresine yerleştirin Çevrelerine delikli kaşıkla tencerede kalan sebzeleri yerleştirip, yanında soslarıyla servis yapın

SERVİS ÖNERİSİ: Yanında yeşil salatayla

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.