Pekmezli Un Helvası-Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pekmezli Un Helvası-Nasıl YapılırPekmezli Un Helvası ![]() Malzemeler: - 100 gr tereyağı - 1/2 çay bardağı fındık yağı - 150 gr un - 1 su bardağı pekmez (ben keçiboynuzu pekmezi kullandım) - 2 su bardağı su - 1 su bardağı toz şeker Üzeri için; - Ceviz, antep fıstığı, hindistan cevizi Yapılışı: 1 Öncelikle pekmezi ve suyu bir kapta karıştırın![]() 2 Tereyağını ve fındık yağını genişçe bir çelik tavaya alın, tereyağı eriyene dek ocakta ısıtın![]() 3 Yağ eridikten sonra tavaya unu ekleyin, tahta kaşıkla, kısık ateşte unun rengi altın rengini alana dek karıştırarak kavurun![]() 4 Pekmezli suyu tavaya dökün Suyu çekildikten sonra (hemen çekiliyor) ocağın altını kapatın Daha sonra toz şekeri ekleyin ve karıştırın Şeker tatlının sıcaklığıyla hemen eriyecek![]() ![]() 5 Tatlının ilk sıcaklığı geçince hemen kaşıkla parçalar alın, cevize, hindistan cevizine ya da antep fıstığına batırın En makbulü ılıkken servis yapmak![]() ![]() |
|
|
|