Tiramisu (İtalyan Usülü) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tiramisu (İtalyan Usülü)Tiramisu (Italyan usülü) ![]() Tavsiyeler Eger gercek malzemeleri kullanirsaniz daha iyi bir tat elde edersiniz ![]() Nescafe yerine espresso cafe ve tabi orjinal peynir olarak Mascarpone peyniri ![]() (Bizim labne peynirlerinde daha az sulu hafif eksimsi) Yerli labne peynirini biraz bir tulbentle süzerseniz ayni kivami alabilirsiniz ![]() Kalip olarak dikdörtgen kalip secin ve malzeme miktarini kendinize göre ayarlayabilirsiniz ![]() Mascarpone peynirini Championsa'da bulabilirsiniz Malzemeler 2 paket mascarpone peyniri (Labne) 1 paket krema 4 yumurta ( sarisi ve beyazi ayirilacak) 1 su bardagi Espresso kahve 1/2 su bardagi toz seker 1/3 su bardagi kanyak veya istege gore likör 20 adet veya kalibiniza gore kedi dili biskuvisi 1 paket bitter cikilota ( rendelenmis) Yapilis Tarifi Bir kahve makinesi yardim ile kahvenizi hazirlayin, sogumasi icin bir kenara birakin ve icine kanyak ilave edin Yumurtalarin sarilarina toz sekeri ilave ederek iyice cirpin Krema ve peynirinizi ilave ederek karistirmaya devam edin ()Baska bir kapta beyazlari sertlesinceye kadar carpin, daha sonra bir spatula yardimi ile beyazi peynirli karsima ilave edin ve birbirine karismasi saglayin Kalibiniza biskuvilerin yarisini yerlestirin ve kanyakli kahveniizle islatin, hazirladiginiz kremanin yarisi ile ustlerini kaplayin Baska bir yerde islatiginiz diger biskivileri parcalamadan kremanin uzerine yerlestirin onlarin uzerine kalan kremanizi dokun Bir spatula vasitasiyla ustunu duzeltin Rendelenmis cikilotanizi ustune serpistirerek, susleyin Servisten once 2 saat buzdolabinda bekletin Afiyet olsun ![]() ![]()
|
|
|
|