Baharlı Barbunya Fasulyesi (Meksika) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharlı Barbunya Fasulyesi (Meksika)Baharlı Barbunya Fasulyesi (Meksika) Malzemeler :
Fasulyeyi yıkayın ve soğan, sarımsakla birlikte bir tencereye koyun Fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun ve kaynatın![]() Sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya kadar tıkırdatın Gerekirse yine fasulyeleri örtecek kadar su ekleyin Fasulye yumuşayınca tadına bakarak tuz ve biber ilave edin![]() Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin ![]() Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun Yumuşak bir püre yapmak için fasulyeyi ezerken içine fasulyenin suyundan katın![]() Fasulye püresini, suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilave edin Fasulyeler biraz suluca olabilir, ama suyu fazla olmamalıdır
|
|
|
|