Pastırmalı Nohut (Meksika) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Nohut (Meksika)Pastırmalı Nohut (Meksika) Malzemeler :
Bir tencereye 1 tatlı kaşığı tuz ve nohutları koyup üstlerini örtecek kadar su ekleyin Su kaynayınca altını kısın Bir saat nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin Tencereyi ateşten alıp nohutları süzün![]() Ayrı bir tencerede pastırmaları tereyağla hafifçe kavurun Soğan, sarımsak ve kırmızı dolmalık biberi ekleyerek soğanlar pembeleşene kadar pişirin![]() Kalan yarım tatlı kaşığı tuz, karabiber, kekik, domates salçası ve nohutları ekleyip 10 dakika, arasıra karıştırarak pişirin Tencereyi ateşten alıp servis tabağına koyup servis edin
|
|
|
|