Dilber Dudağı Tatlısı Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dilber Dudağı Tatlısı TarifleriDilber Dudağı Tatlısı Malzemeler:10-12 kişilik
unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ekleyin hepsini karıştırıp özlü bir hamur yoğurun![]() hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapın üzerlerine nemli bir bez örterek bezeleri yarım saat dinlendirin![]() bezeleri nişasta serpilmiş zemine koyun üzerlerine tekrar nişasta serpin her birini servis tabağı büyüklüğünde açın (o kadar büyük açamıyorsanız tatlı tabağı büyüklüğünde de açabilirsiniz) açtıklarınızın üzerine nişasta serpin![]() 10 yufkayı üst üste koyup hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve devamlı alt üst ederek açın (alt üst etmezseniz alttaki yufkalar küçük kalır )açtığınız onlu gruptan su bardağı ile yuvarlaklar kesin ![]() cevizi yumurta akı ile karıştırın yuvarlakların bir kenarına cevizli harçtan koyun diğer kenarını hafifçe bastırarak üzerine kapatın![]() kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizin ![]() tereyağını eritip 1 dakika kaynatın kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirin (yağın tortusunu kesinlikle kullanmayın) 170C fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin![]() bu arada şerbet için şekeri ve suyu 10 dakika kaynatın ocaktan indirmeden hemen önce limon suyunu ekleyip ılınmasını sağlayın fırından çıkardığınız tatlılar ılınınca yine ılık haldeki şerbeti üzerlerine gezdirin tatlılar şerbeti çekene kadar tepsinin üzeri kapalı halde bekletin![]() ![]() |
|
Dilber Dudağı Tatlısı Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dilber Dudağı Tatlısı TarifleriDilber Dudağı Tatlısı Malzemeler:
Küllü suyu bir kap içinde ocağa oturtun ve içine 2kaşık tereyağı katın ve su beyazlaşana kadar kaynatın Rengi dönünce altını kısın; içine unu ekleyin ve tuzu serpin Unun kokusu çıkana kadar da karıştırarak pişirmeye devam edin Pişice ocaktan alıp soğumaya bırakın Yumurtalar ile şekeri bir kap içinde iyice çırpın; bunu da ılınan karışıma aktarıp yoğurun Helva kıvamını alınca da hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve üzerine bastırıp düzleştirin Ardından ortasından büküp dudak şekli veriniz Kalan yağı kızdırın, hazırladığınız hamurları içinde kızartarak soğuk şerbetin içine atın Şerbeti çeksinler, soğuduklarında servise sunun![]() ![]() |
|
|
|