Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
parmağı, tarifleri, vezir

Vezir Parmağı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vezir Parmağı Tarifleri







Vezir Parmağı
Malzemeler:
  • 2 su bardağı su
  • 50 gr margarin
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un
  • 3- 4 yumurta
  • 1 çorba kaşığı nişasta
Kızartmak için:
  • sıvıyağ
Şerbeti için:
  • 3,5 su bardağı tozşeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Hazırlanışı:
Tencereye 2 su bardağı suyu alınÜzerine margarin,toz şeker,tuz ilave edip suyun kaynamasını bekleyinSu kaynadıktan sonra üzerine 25 su bardağı unu ekleyinDevamlı karıştırarak 3 yada 4 dakika pişirinOcaktan aldıktan sonra üzerine tek tek yumurtaları kırarak devamlı karıştırınEn son üzerine 1 çorba kaşığı nişasta ekleyinHamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp vezir parmağı şeklini verinSoğuk sıvıyağa alınVezir parmağını kızartın Şerbeti için tencereye toz şekeri ve suyu alıp kaynatınVezir parmaklarını servis tabağına alıp üzerine şerbeti dökün
Not:Oktay Usta Tarifi



Alıntı Yaparak Cevapla

Vezir Parmağı Tarifleri

Eski 09-06-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vezir Parmağı Tarifleri



Vezir Parmağı
Malzemeler :
  • 25 su bun
  • 2 su bsu
  • 1 çay ktuz
  • 1 tatlı ktoz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 çorba knişasta
  • 1 çorba kirmik
Kızartmak için:
  • sıvıyağ
Şerbeti için:
  • 35 su btoz şeker
  • 25 su bsu
  • 1 dilim limon
Hazırlanışı :
İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın

Tencereye suyu alın, margarini alarak eriyene kadar bekleyin Daha sonra üzerine tuz, toz şekeri ekleyerek kaynatın Kaynamaya başlayınca üzerine unu ekleyerek suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin Daha sonra ocaktan alarak ilk sıcaklığı çıkana kadar karıştırarak bekletin

Soğuyan hamura yumurtaları birer birer ilave ederek yedirin Yumurtalar özdeşince üzerine irmik ve nişastayı da ekleyin İyice karıştırdıktan sonra fındık büyüklüğünde kopararak yuvarlayın Daha sonra parmak şeklinde uzun uzun şekil vererek soğuk yağın içine atın Hamurun hepsini bir kerede kızartırsanız hamurlar kabarıp kızartmayı zorlaştırabilir Bu nedenle iki kerede hamurlarınızı kızartabilirsiniz

Kızaran hamurları kızartma tenceresinden direkt olarak şerbetin içine alın 2-3 dakika harmanlayıp her yerinin şerbetlenmesini sağladıktan sonra servis tabağına alarak üzerini bol Hindistan cevizi ile kaplayarak servis edin
Not:Oktay Usta Tarifi

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.