Andiv Salatalı İspanak Rulosu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Andiv Salatalı İspanak Rulosu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı MalzemesiAndiv salatalı ıspanak rulosu Andiv salatalı ıspanak rulosu Sebze Yemekleri Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 800 gram ıspanak 1 diş sarmısak 60 gram tereyağı 150 gram beyaz peynir 1 adet andiv salatası 1 demet dereotu 2 yemek kaşığı elma sirkesi 2 tatlı kaşığı toz şeker 1/2 tatlı kaşığı hardal 250 gram krema 5 adet yumurta 1 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı sıvıyağ tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Ispanağı yıkayın Kaynar tuzlu suda 3 dakika blanşe edip, soğuk suya tutun Suyunu sıkıp irice kıyın![]() Sarmısağı ince kıyın ve tereyağında hafifçe kavurun Ispanağı katın, tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın Soğumaya bırakın Peyniri ufalayın, ıspanakla karıştırın![]() Andivi yıkayın Dereotunu kıyın Kremayı sirke, tuz, karabiber, şeker, hardal ve dereotu ile karıştırın![]() 1 adet yumurtanın akıyla sarısını ayırın Yumurta sarısını diğer yumurtalarla birlikte çırpın, tuzlayıp biberleyin Yumurta akını ise, bir tutam tuzla sertleşene kadar çırpın![]() Sertleştirdiğiniz yumurta akı, nişasta ve diğer yumurta karışımını harmanlayın Sıvı yağı 30 cm çapında teflon bir tavada kızdırın Yumurta karışımını içine döküp 2-3 dakika pişirin![]() Ispanağı omletin üzerine dağıtın, dikkatlice rulo yapın Önceden 180ø ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 10 dakika pişirip dilimleyin Andivi kremalı sos ile karıştırıp ıspanaklı omletle servis yapın
|
|
|
|