Gnocchi (İtalya) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gnocchi (İtalya)Gnocchi (İtalya) ![]() Gnocchi çok güzel bir italyan yemeği Evde yapmak biraz sabır ve zaman istiyor ama eğer mutfakta iki veya üç kişi olursanız herşey daha kolay ve çabuk oluyor![]() - 750gr pişince içi unlu gibi olan ve çabuk dağılan patates (bu cinsin türkçe ismini bilmiyorum, pazarda satıcılara sorabilirsiniz)- 150gr un- 75gr irmik- 1 yumurta - 1,5 tatlı kaşığı tuz - biraz muskat ve karabiber - patates ezici veya benzeri yardımcı bir alet; 1- Patatesleri kabukları ile pişirin Yumuşadıkları zaman ateşten alıp daha sıcakken soyun ve hemen ezin veya rendeleyin Biraz soğuyunca un, irmik, tuz, baharat ve yumurta ile toplanana kadar iyice yoğurun![]() 2- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, başparmak kalınlığında rulolar yapın 1,5 cm’lik parçalar kesin![]() 3- Unlanmış bir çatal ile parçaların iki tarafını bastırın (Çatalın şekli parçaların üzerine çıkıyor )Kaynayan tuzlu suda yaklaşık 5 dakika haşlayın Sudan delikli bir kepçe yardımıyla çıkarıp iyice süzdürün (Ben hepsini bir anda süzgece boşalttım 5 dakika sonra hepsi birbirine yapışmışlardı, tek tek ayırmak zorunda kaldım )5- Pişen ve suları süzülen gnocchileri teflon bir tavada 1 kaşık zeytinyağı ile üzerleri altın rengini alana kadar çevirin ()Domates sosuyla veya sebzeli yemeklerin yanında servis yapabilirsiniz ![]() Domatesli, mantarlı sos: Bir kutu konserve domates veya 4 tane rendelenmiş domates, 1 soğan, 10-11 tane orta boy mantar, bir fiske şeker, kekik, nane, fesleğen ve 1 çorba kaşığı kadar doğranmış maydanoz ![]() Soğanı yemeklik doğrayın İkiye veya dörde bölünmüş mantarlar ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavaya koyun Mantarlar suyunu salıp çektiği zaman domatesleri, yarım bardak suyu ve şekeri ekleyin 5-10 dakika kadar pişirin Ateşten almaya yakın baharatlarını ekleyin Servis yaparken maydanozları ekleyin![]() Artan gnocchileri, pişmiş şekilde kapalı bir kapta, buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz Servisten önce tavada çevirirseniz tadı çok güzel, çıtır çıtır oluyor Hatta annem tavaya biraz kaşar peyniri rendesi ekliyor, hepimiz bayılıyoruz ![]() Kaynak: just cook it ve Für Sie NR 259
|
|
|
|