Künefe Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Künefe TarifleriKünefe Malzemeler:
şeker ve su beraber kaynatılıp soğutulur Tereyağ künefe yapılacak tavada eritilir Tel kadayıfları tavaya alınıp yağ ile karıştırılır Kadayıfların bir kısmı tavadan ayrılır Kalanlar iyice bastırılarak sıkıştırılır Kaşar peynir, dil peyniri ve ceviz serpilir Ayrılan kadayıflar üzerine yerleştirilip iyice bastırılır Bir kapak kapatılıp, tavanın altı yakılır Çok ağır ateşte altı kızarana kadar pişirilir Bir tabağa aktarmak suretiyle ters çevirilip diğer yüzü de pişirilir Diğer taraf pişince soğuk şerbet sıcak tavaya dökülür 2-3 dakika bekletildikten sonra servis tabağına alabilirsiniz ![]() |
|
Künefe Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Künefe TarifleriKünefe Malzemeler :
400 gr tel kadayıf doğrandıktan sonra didiklenir İçine yağ eklenerek karıştırılır (Bu kadayıftan 2 orta boy tava kadar künefe çıkar )Her biri için yarısı tavaya alınır Üzerine dil peyniri konur Tekrar kalan kadayıf üzerine serpilerek iyice bastırılarak iyice sıkıştırılır İki taraflı pişirilir Diğer taraftan şerbet hazırlanır Künefe pişince sıcakken üzerine şerbet dökülerek sıcak servis yapılır![]() Not: Oktay Usta Tarifi |
|
|
|