Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balıkçılığın, gelişmemesinin, nedenleri, türkiyede

Türkiyede Balıkçılığın Gelişmemesinin Nedenleri

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

• Denizlerimizin balık bakımından zengin olmaması
  • Açık deniz (Okyanus) balıkçılığının yapılmayışı
  • Taşıma ve depolama imkanlarının yetersizliği
  • Zararlı avlanma yöntemlerinin uygulanması (dinamit patlatma, trol avcılığı gibi)
  • Denizlerimizdeki kirlenmenin önlenememesi
Türkiye’de Balıkçılığın Gelişebilmesi İçin;
  • Açık deniz balıkçılığı yapılmalıdır
  • Tatlı su balıkçılığı teşvik edilmelidir
  • Zararlı balık avlama yöntemleri önlenmelidir
  • Kıyı kirlenmesi önlenmelidir
  • Modern balıkçılık yöntemleri uygulanmalıdır
  • Depolama ve soğutuculu araçlarla taşıma olanakları artırılmalıdır
  • Kültür balıkçılığı geliştirilmelidir
Deniz balıkçılığı: Ülkemizdeki su ürünlerinin büyük bir kısmı (% 90) denizlerden elde edilmektedir Denizlerden sağlanan balık üretiminin % 81 ini Karadeniz, % 11′ini Marmara, % 5 ini Ege, % 3 ünü Akdeniz karşılar

Tatlı su balıkçılığı: Bu balıkçılık akarsularda tatlı su göllerinde ve barajlarda yapılır Eğirdir, Beyşehir, Ulubat, İznik, Sapanca, Çıldır göllerinde tatlı su balıkçılığı yapılırken, Tuz Gölü, Burdur, Acıgöl ve Van Gölü’nün akarsu ağızları dışında balık üretimi yapılamaz Son yıllarda Keban, Karakaya, Seyhan, Hirfanlı, Atatürk gibi baraj göllerinde balık üretim çalışmaları başlamıştır

Kültür Balıkçılığı: Son yıllarda ülkemizde temiz akarsu boylarında, özel yapılmış havuzlarda kültür balıkçılığı yapılmakta ve çoğunlukla alabalık yetiştirilmektedir

Bodrum kıyılarında sünger avcılığı gelişmiştir

Japonya ve Norveç’te balıkçılık çok gelişmiştir Sebepleri: Okyanus akıntılarının karşılaşım alanında olmasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com