Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav, piliçli

Piliçli Pilav

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliçli Pilav




Piliçli Pilav

MALZEMELER

1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
4 adet patates
3 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı yenibahar
1 adet piliç
1 adet yufka
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı yoğurt
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber

HAZIRLANIŞI

Pilici hazırlama:
Temizlendikten sonra, piliç 30 dakika civarı kaynatılarak pişirilecek Biraz soğuduktan sonra, pilicin kemiklerini ayırıp ve etler kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılıcak Pilicin suyu pilav için saklanacak
Pilavı pişirme:
Soğanlar soyulduktan sonra, incecik kıyılacak Fırına girebilir bir tencereye tereyağı konur ve soğanlar pembeleşene kadar kavrulur Üzerine dört su bardağı piliç suyundan konacak İçine zerdeçal ile yenibahar ilave edilecek Pirinç, ayıklanıp yıkandıktan sonra, süzülür ve suya ilave edilecek Tuzu katılır, bir taşım kaynatılır, kapağı kapatılıp 200 derecede ısıtılmış fırına verilerek 20 dakika kadar pişirilecek
Patatesi pişirme:
Patatesler soyulup, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara doğranacak Yıkanıp süzüldükten sonra, bol kızgın yağda veya sote usulü, biraz kızarana kadar pişirilecek
Yemeği tamamlama:
Fırına girebilir oval bir tencerenin dibi yağlanacak Yufka içine düzgünce yayılacak Tuz, karabiber katıldıktan sonra, piliç etleri, patatesler ve pilav yufkanın içine doldurulacak ve yoğurtla soya sosunu iyice çırpıp malzemelerin üstüne dökülecek ve yufkanın kenarları pilavı kapatacak şekilde içe doğru örtülecekBurda tencerinin en kenarına piliç etlerini , sonra içe doğru pilavı ve en ortaya da patatesleri koyacağız Tencerenin kapağı kapatılıp orta ısıdaki (150 derece) fırına verilerek 15-20 dakika daha pişirilecek Fırından alındıktan sonra, pilav alt-üst edilerek bir tepsiye çıkarılacak İsteğe göre yanında ayrıca kızarmış patates ile servis edilebilirYanında koparılmış roka yaprakları çok hoş oluyor
Tabi alternatif servis şekilleride olabilir
Not: Eğer pilavı bu şekilde iyi pişiremezseniz kavurma ya da salma yöntemiyle de çok güzel oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.