![]() |
Kolay Perde Pilavi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Perde PilaviKOLAY PERDE PİLAVI Bir kase pirinci bol tuzlu sıcak suda ıslatarak en az bir saat bekletin ![]() ![]() ![]() tavuk suyunu ya da suyu ekleyip bulyonlayın ![]() ![]() edin ![]() ![]() Diğer tarafta çukur bir kabı eritilmiş tereyağ ile yağlayın ![]() oluşturacak şekilde dizin ![]() Şeritlerin iki ucu dışarda kalsın ![]() Pilav demlenince, dolmalık üzümlerive didiklenmiş tavuk etini pilava karıştırın ![]() ![]() sarkan yufkaları pilavın üzerine kapatın ![]() Perde pilavınızı bozmadan ters çevirerek bir fırın tepsisine alın ![]() ![]() 180 derece sıcaklıktaki fırında yufkalar pembeleşene kadar kızartın ![]() Fırından çıkarınca üzerine yarım kase tavuk suyunu serperek hafifçe ıslanmasını sağlayın ![]() 1 kase pirinç 1,5 kase Tavuksuyu yada Tavuk Bulyon 1 kase didiklenmiş Tavuk Eti 1 tane Yufka 2 yemek kaşığı Tereyağ 1 fincan Dolmalık Üzüm Tuz, Karabiber Sıcakken servis yapınız |
![]() |
![]() |
|