Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
poğoça, sakallı

Sakallı Poğoça*

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakallı Poğoça*





tarifi

1 yumurtanın akı

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kuru (instant) maya

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı toz şeker

aldığı kadar un

harcı için:

ezilmiş yumuşak beyaz peynir veya krem peynir

ince kıyılmış maydanoz

üzerine; ayırdığınız yumurta sarısı

Tarifin Hazırlanışı
1-2 avuç unu yoğurma kabına alıp, kuru maya, tuz ve toz şekerle iyice karıştırın Yoğurdu, sıvı yağı ve yumurta akını ilave edip yoğurun Ele hafif yapışan, yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamur iki katı hacme ulaşana kadar mayalandırın Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp 15-20 dakika daha tepsi mayasına bırakın 185 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin Poğaçalarınız ılındıktan sonra bir bıçakla ortalarından yarısına kadar kesip, içine biraz dışarı taşacak şekilde peynir sürün Taşan peynirleri ince kıyılmış maydanoza batırıp servis yapın AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.