Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
boğaziçi, pilavi

Boğaziçi Pilavi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Boğaziçi Pilavi



MALZEMELER;

-3 su bardağı pirinç
-3 su bardağı tavuk suyu
-1 adet tavuk veya piliç (ciğer ve katısı)
-1 fincan çam fıstığı
-tuz
YAPILIŞI

Pirinci tuzlu sıcak suya koyup soğuyuncaya kadar bırakın Soğuyunca bu suyu döküp, 4-5 defa temiz suyla pirinci yıkayın Bir tencereye tereyağı koyup eritin Pirinçleri içine koyarak tahta kaşıkla karıştırın 10 dakika kavurun Tavuk suyu ilave edin Bir tutam safranla bir taşım kaynatın Daha sonra badem, haşlanmış bezelye, tuz, didilmiş tavuk eti (bilhassa küçük parçalara ayrılan katı ve ciğer) koyun Pilav suyunu çekene kadar orta hararette pişirin Pilav suyunu çekince hafif ateşte demlenmeye bırakın Sofraya götürürken yağda pembeleştirilmiş çam fıstıklarını da içine koyun Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.