Yufkadan Tahinli Çörek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkadan Tahinli ÇörekMalzemeler 1 adet yufka 1 su bardağı tahin 2 kahve fincanı tos şeker 3 kahve fincanı ceviz içi 1 yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı susam Çöreğin Tarifi Yufkayı düz bir zemine serin, yufkanın yarısına yarım su bardağı tahini yayın Üzerine 1 kahve fincanı şeker ve cevizin yarısını eşit miktarda pişirin Yufkanın boşluğunu tahinli kısmın üzerine katlayın Kalan tahin, ceviz ve şekeri aynı şekilde katladığımız yufkanın üzerine yayın Yufkayı 5 parmak eninde ve 20-25 santim uzunluğunda olacak biçimde yanlardan katlayın Üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpip 200 derece fırında pişirelim Dilimler halinde kesip sıcak olarak servis yapın Afiyet Olsun! |
|
|
|