Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pilav, salçali

Salçali Pilav

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salçali Pilav




SALÇALI PİLAV

Malzemesi:2 bardak pirinç, 100 gr tereyağı veya margarin, 3 bardak piliç suyu, 2 piliç (haşlanmış), tuz Süprem salçası: 1 kahve fincanı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 bardak piliç suyu, 1 demet dereotu, 2 yumurta şansı, 1/2 limon suyu, tuz, karabiber

Pirinci sıcak tuzlu suda bekletin, duru suyu çıkana kadar yıkayın, suyunu süzdürüp 100 gram yağla on dakika kavurun 3 bardak piliç suyu, yeterince tuz koyup sade pilav yapın Unla yağı hafifçe kavurun, 2 bardak piliç suyu katıp iyice karıştırın (Pürtüksüz olması için piliç suyunu azar azar koyup yedirin) Tuz, karabiber koyup ateşten indirin Çırpılmış yumurta sarısı, limon suyu ve kıyılmış dereotu katın Pilavı bir tabağa boşaltın Üzerine parçalara bölünmüş piliçleri yerleştirin Süprem salçası ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.