![]() |
Tavuklu Patlıcanlı Pirinç Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Patlıcanlı Pirinç PilavıMalzemeler Yarım kilo kuşbaşı tavuk eti 1 Su bardağı pilavlık pirinç 1 ![]() 1 Su bardağı sıvıyağ 2 Adet orta boy patlıcan Yeteri kadar kiraz domates 6 Adet uzun sivribiber 150 gr tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı Kiraz domateslerin saplarını kesin ![]() Dibi yuvarlak ve bombeli, düz olamayan bir teflon veya çelik tencereyi sıvıyağla yağlayın ![]() Domatesleri kabuklu tarafı tencerenin tabanına gelecek şekilde dizin ![]() Patlıcanları kuşbaşı iriliğinde doğrayıp, tuzlu suda acısını çıkarın ![]() Sonra patlıcanların suyunu süzüp, kurulayın ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın ![]() Tavuk kuşbaşı etlerini başka bir tencerede kavurup, patlıcanla karıştırın ![]() Karışımı domateslerin üzerine yayıp biraz bastırın ![]() Tuz ve karabiber serpin ![]() Sivribiberlerin saplarını kesip, yıldız şeklinde tencerenin kenarlarına dizin ![]() Tuzlu suda haşladığınız pirinçleri, tavuk ve patlıcanların üzerine yayın ![]() 1 ![]() ![]() Ağır ateşte suyunu çekene dek pişirin ![]() Ateşten alıp, üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ![]() Düz bir servis tabağına tencereyi yavaşça ters çevirip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|