Kolay Katmer |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay KatmerGerekli Malzemeler:
1 1 adet kolay katmer yapmak için 1 adet baklava yufkasını düzgünce açıp, bir katını ayırın Birinci katın üzerine fırça yardımıyla tereyağı sürün İkinci katı üzerine kapatıp, onun da üzerini fırça ile yağlayın Üzerine 1 çorba kaşığı kaymak koyup, kaymağı kaşık yardımıyla sıvayın Üzerine 1 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı ve 1 çorba kaşığı toz şeker serpin![]() 2 Malzemeler ortada kalacak şekilde hamurun bir kısa kenarından katlayın ve katladığınız kısma tereyağı sürün Diğer kenarını da katlayarak elinizle hafifçe bastırın ve bolca tereyağı sürün![]() 3 Hazırladığınız katmeri ters çevirerek İnce fırın tepsisine koyun Katmerin üste kalan kısmını da bol tereyağı ile yağlayın![]() 4 Diğer üç katmeri yapmak için aynı işlemleri tekrarlayın Tepsiye dizdiğiniz katmerleri 250 derecedeki fırına verin Yaklaşık 8 dakika sonra üzerleri iyice kızaran ve kabaran katmerleri fırından alıp, üzerlerine yarım çorba kaşığı antep fıstığı serperek servise hazır hale getirin![]() |
|
|
|