Kekikli Fasulye Salatası (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kekikli Fasulye Salatası (4 Kişilik)MALZEMELER 250 gr Arpacık Soğan1 Yemek Kaşığı Toz Şeker 4-5 Yemek Kaşığı Sirke 1 Çay Bardağı Beyaz Şarap 4 Detne Yaprağı Taze veya Kuru Kekik Tuz 1/2 Su Bardağı İri Kuru Fasulye 8 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI Fasulyeleri yıkayıp soğuk su içinde bir gece bekletin Islatma suyuna gerekirse biraz daha da su ekleyerek başlayın![]() Soğanları soyun Şekeri bir kapta eritin, hafifçe yakarak karamelleşmesini sağlayın![]() Sirke, beyaz şarap, 3 çay bardağı su ilave edip kaynatın ![]() Şaraplı sos kaynayınca arpacık soğanlarını, defne yaprağı ve kekiği ekleyin ![]() Tuz katıp 20 dakika hafif ateşte pişirin ![]() Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış süzülmüş kuru fasulyeyi ilave edin ![]() Fasulyelerin sosu içine çekmesi için bekletin Salatayı bir gün önceden hazırlayıp bir gece bozdolabında bekletmek en iyi neticeyi verir![]() Servis yapmadan önce yağ ekleyip karıştırın ![]() |
|
|
|