Kivi-Muz Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kivi-Muz ReçeliKivi-Muz Reçeli Tarifi Malzemeler Toplam 600 gr ayıklanmış ve doğranmış muz-kivi 3 su bardağı şeker 1 5 su bardağı su1 tatlı kaşığı reçel yap Yapılışı Şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 20dakikada şerbet istanilen kıvamı alıyor Ancak bu su ve şeker miktarınıza göre değişebilir![]() Kıvamı anlamak için tırnağınızın üzerine bir damla damlatın Eğer damla akmıyor tırnağınızın üzerinde damladığı şekli ile kalıyorsa şerbet tamam demektir ![]() Şeker ve suyu kaynatın Doğranmış meyveleri reçel yap ile karıştırın Şerbete ilave edin Bununlada yaklaşık 5 dk kaynadıktan sonra ocaktan indirin![]() Kavanozlara doldurup soğuduktan sonra bir gece buz dolabında bekletip ertesi gunu yemeye hazir afiyet olsun ![]() |
|
|
|