Pestolu (Fesleğen Soslu) Ekmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pestolu (Fesleğen Soslu) Ekmekpestolu (fesleğen soslu) ekmek tarifi için Malzemeler :
yemeğinin hazırlanışı: </STRONG>Ekmek hamurunu hazırlamaya başlamadan yarım saat önce sütü buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığına getirin Suyu, zeytinyağını ve sütü ekmek kabına boşaltın Üzerini tamamen kaplayacak biçimde unu serpin Şekeri ve tuzu karşılklı köşelere dökün Ortasını hafifçe açarak mayayı dökün Makinenizi hamur moduna getirin (pişirmeyecek sadece hamuru hazırlayacak) Bu arada baton kek kalıbınızı yağlayın Hamuru hazırlayınca kalıptan çıkarın Hafifçe üzerine bastırıp 2cm kalınlığında bir dikdörrgen elde edecek şekilde açın (Eğer açmakta zorlanırsanız üzerini streçleyip birkaç dakika bekletin ) Pesto sosunu hamurun üzerine kenarlarda 1cm boşluk bırakacak şekilde yayın ve hamuru uzun kenarından sarın Kenarları altına katlayıp kek kalıbınıza yerleştirin Üzerini yağladığınız bir streçle kapatıp sıcak bir yerde hamur iki katına çıkana kadar bekletin (~45dak) Fırını 220C’ye getirin Streçi çıkartıp hamurun üzerini yağlayın Keskin bir bıçakla verev kesikler yapın Diğer kenardan da kesikler yaparak baklava şekli elde edin Üzerine varsa deniz tuzu serpin 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin pesto sosu: Bu sosu dilerseniz kendiniz de hazırlayabilirsiniz 75g fesleğen yaprağını, 1 diş sarımsağı, 2 yemek kaşığı dolmalık fıstığı, tuzu, karabiberi ve 90ml (yarım bardaktan biraz az) zeytinyağını bir havanda dövün veya blendırdan geçirin Üzerine 50g parmesan (veya sert kaşar) peyniri rendeleyin Sosu 2 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz![]() |
|
|
|