Etli Pırasa Dolması (2) (6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Pırasa Dolması (2) (6 Kişilik)(2) (6 Kişilik) ![]() Malzemeler Pırasa 6 adet 1200 gram Su 2 1/4 su bardağı 450 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram Soğan 2 orta boy 120 gram Maydanoz 1 demet 60 gram Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram Kara biber 1 tatlı kaşığı 2 gram Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram Yumurta 1 adet 50 gram Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram Yemeğin Tarifi Pırasaları ayıkla, yıka, beyaz kısımlarını 5-6 santimetre boyunda kes Diğer yandan tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynat Pırasaları kaynayan suya ekle, hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 10 dakika haşla, kevgirle haşlama suyundan al, orta kısımlarını, parmakla iterek çıkar![]() Pirinci yıka, süz Soğanı soy, yıka, maydanozu ayıkla, her ikisini de ince ince doğra Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır Tek kat halindeki büyük pırasa yapraklarını bu içle doldur Uç kısımlarında yarım parmak boşluk bırak![]() Küçük parçaları yayvan bir tencerenin dibine yay, üzerine doldurulmuş pırasaları yerleştir Haşlama suyunu kaynat, dolmaların üzerine yavaşça gezdir Ağzını kapat ve pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir![]() Yumurtayı ayrı bir kapta, limon suyu ile iyice çırp Dolmaları suyun içinden alıp, servis tabağına yerleştir Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıt Bu karışımı tencereye azar azar eklerken dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir 1 Porsiyonun Besin DeğerleriEnerji 258 cal Sodyum 834 mg Protein 12 3 gA Vitamini 636 iu Yağ 11 6 gTiamin 0 23 mg Karbonhidrat 27 4 gRiboflavin 0 19 mg Kalsiyum 107 mgNiasin 3 03 mg Demir 2 94 mgC Vitamini 19 mg Fosfor 170 mg Çinko 2 mg Kolesterol 70mg |
|
|
|