![]() |
Sebzeli Kolay Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Kolay TartMalzeme - 8 dilim tost ekmeği - Sana ekmek üstü - 2 yemek kaşığı Sana yağı - 2 adet havuç - 2 adet kabak - 1 adet pırasa - 3 adet taze soğan - 6 adet mantar - 1 adet domates - 3 diş sarımsak - 1 su bardağı rende beyaz peynir - 2 adet yumurta - 2 su bardağı süt - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 1 tatlı kaşığı kekik - Tuz ve karabiber Hazırlanışı Taze soğanları, pırasayı ve sarımsakları kıyınız ![]() Mantarların saplarını çıkarıp, doğrayınız ![]() Havuç ve kabakların kabuklarını kazıyıp, rendeleyiniz ![]() Beyaz peyniri rendeleyiniz ![]() Domatesi halka halka dilimleyiniz ![]() Yayvan bir tavada Sana yağını kızdırıp, kıyılmış taze soğanları, pırasaları ve sarımsakları kavurunuz ![]() Daha sonra içine kıyılmış mantarları ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar sote ediniz ![]() Mantarlar suyunu çekince, içince rendelenmiş havuç?kabakları, tuz ve karabiberi ekleyip, tüm sebzeleri 5 dakika birlikte kavurup, ateşten alınız ![]() Tost ekmeklerinin üzerine Sana ekmeküstü sürünüz ![]() ![]() Sana ekmek üstü sürdüğünüz ekmekleri ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştiriniz ![]() Ekmeklerin üzerine sote sebzeleri koyunuz ![]() Sebzelerin üzerine rendelenmiş beyaz peyniri serpiniz ![]() Derin bir kabın içerisine önce yumurtaları kırıp, tazeliklerini kontrol ettikten sonra sütü ve tuzu ilave edip iyice çırpınız ![]() Hazırladığınız sütlü karışımı, beyaz peynirin üzerine dökünüz ![]() En son olarak üzerini halka domatesleri, arzunuza göre yerleştirip, kırmızı pul biber ve kekiği serpiniz ![]() Önceden 200 derece de ısıttığınız fırında, 20?25 dakika pişirip, sıcak olarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|