![]() |
Palyanço Külahı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Palyanço KülahıMalzemeler: 16 tane külah için: 12 adet milföy hamuru 1 litre süt 6 yemek kaşığı nişasta 6 yemek kaşığı şeker 2 poşet krem şanti 2-3 yemek kaşığı file badem süslemek için; çilek,toz yeşil fıstık pudra şekeri Hazırlanması: Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin ![]() (pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun ![]() ![]() ![]() Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin ![]() ![]() ![]() Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun ![]() Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin,içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın ![]() afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|