Tütünbalığı Salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tütünbalığı SalatasıTütünbalığı Salatası Açıklama Balığı yıkayıp bir süzgece çıkarın Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın Balığı ızgara teline yerleştirip, her iki yanı da iyice kızarıncaya kadar pişirerek ızgaradan alın![]() Malzemeler 800 gr tütünbalığı (temizlenmiş) 1 su bardağı sirke 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) 1 demet dereotu (ince kıyılmış) 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu Tarifi [*]Balığı yıkayıp bir süzgece çıkarın Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın Balığı ızgara teline yerleştirip, her iki yanı da iyice kızarıncaya kadar pişirerek ızgaradan alın [*]Balığın başını koparıp, atın Havyarını çıkarın Derisini soyun Etleri orta kılçığından ayırarak bir tabağa koyun Üzerine sirkenin yarısını döküp 30 dakika dinlenmeye bırakın [*]Bu süre sonunda balığı kalan sirke ile yıkayıp, temiz bir tabağa koyun Üzerine maydanoz ve dereotunu serpin Zeytinyağını ve limon suyunu da gezdirerek servis yapın
|
|
|
|