Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, kuruluk, tarifi, yemek

Kuruluk Dolması Yemek Tarifi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuruluk Dolması Yemek Tarifi



Malzemeler
150 gr yağlı dolmalık kıyma
8 adet kurutulmuş patlıcan
8 adet kurutulmuş kabak
8 adet kurutulmuş kırmızıbiber
2 kahve fincanı pirinç
2 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
½ su bardağı su
1 adet limon suyu
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
Kurutulmuş patlıcan, kabak ve biberleri ayrı ayrı haşlayın Biberleri sıcak su ile ıslatarak şişmesini sağlayın Patlıcanları ve kabakları ayrı ayrı tencerelerde kaynamakta olan suya atarak fazla ezilmeden yumuşamasını sağlayın Hafif haşladığınız kurutulmuş sebzelerin suyunu birkaç kez değiştirdikten sonra süzgece alın Diğer tarafta kıyma, pirinç, biber salçası, domates, kırmızıbiber, tuz, karabiber, ve lik doğranmış soğanı karıştırarak dolma içini hazırlayın Sebzelerin içini doldurun Tencereye patlıcan, kabak ve biber sırayla dizin Dolmaların pişmesini sağlayacak su ve limon suyunu ilave edin Dolmalar kaynayana kadar harlı ateşte pişirin, kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.