Beşamel Soslu İspanak Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşamel Soslu İspanak Yemek TarifiMalzemeler 1 demet ıspanak 1 su bardağı süt 1 kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un tuz 3-4 diş Hazırlanışı Ispanakları ayıklayıp, yıkayın çok ince olmamak kaydıyla doğrayın Bir tencereye koyup su eklemeden kendi suyuyla haşlayın Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı yağı eritin 1 yemek kaşığı unu ekleyip biraz sararıncaya kadar kavurun üzerine bir bardak süt ekleyip beşamel sos elde edin Haşlanan ıspanakları süzgece alınsuyunu iyice süzdürün Beşamel sosu üzerine dökün karıştırın 1-2 dakika ıspanaklar beşamel sosu çekene kadar pişirin Borcama alın Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün Kırmızı biberle süsleyin![]() |
|
|
|