![]() |
Hardallı Bonfile Hazırlama Süresi: 30 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 8 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hardallı Bonfile Hazırlama Süresi: 30 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 8Hardallı Bonfile Hazırlama Süresi: 30 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 8 Malzemesi: 4 adet bonfile 1 adet kuru soğan (rendelenmiş) 2 diş sarmısak (dövülmüş) 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı tatlı hardal 1 çay kaşığı karabiber, tuz Ayrıca; 5-6 adet salatalık turşusu (kibrit çöpü dilimlenmiş) 8 adet kürdan 1 yemek kaşığı tereyağı Tarifi: • Derin bir kabın içinde; soğan, sarmısak, zeytinyağı, hardal, tuz ve karabiberi karıştıralım ![]() • Biftekleri bu sosun içinde 30 dakika kadar bekletelim ![]() • Daha sonra biftekleri aaagahın üzerine koyup, içlerine 5-6 dilim salatalık turşusu koyalım ve sararak rulo haline getirip, kürdan batıralım ![]() • Öte yandan tavaya tereyağını koyup eritelim ve bonfileleri çevire çevire 15-18 dakika kadar kızartalım ![]() • Tabağa alıp, soğuttuğumuz bonfileleri, 2-3 cm eninde keskin bıçakla dilimleyelim ![]() • Marul ya da beyaz lahanayı doğrayıp, tuzla ovalım ![]() • Üzerine salata sosu gezdirip, bonfilelerin yanında garnitür olarak servise sunalım ![]() |
![]() |
![]() |
|