Jöleli Soğuk Et Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Jöleli Soğuk Et TarifiMalzemeler MALZEMELER : * 2 Dana dili * 1 Çay kaşığı tane karabiber * Yarım demet maydanoz sapı * 1-2 dal kereviz * 2 Soğan * 8 yaprak jelatin * 4 - 5 salatalık turşusu * 2 katı pişmiş yumurta * 2 Havuç (Haşlanmış) * Tuz Yapılışı: JÖLELİ SOĞUK ET: YAPILIŞI : 1— Dil kazınıp yıkanır Dörde bölünmüş soğan, maydanoz,kereviz,tane karabiber,tuz ve 4 bardak su konup düdüklü tencerede haşlanır (Düdük sesi geldikten sonra yarım saat pişirilir )2— Soğuyunca dil soyulup ayıklanarak küçük parçalara ayrılır ![]() 3— Dil suyu süzülür Yıkanmış jelatinler konup eritilir![]() 4— Turşu,yumurta,havuç küçük küçük doğranır Etle karıştırılır Jelâtinli et suyu ilâve edilir![]() 5— Tırtıllı kalıp ıslatılır Hazırlanan karışım boşaltılıp buz dolabında dondurulur (3 - 4 saat)6— Kalıptan çıkarmak için,kalıp ılık suya birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir Etrafı rus salatası ile süslenir![]() Not : Et suyunun yağsız olması lazımdır ![]() |
|
|
|