Sote Tavuk (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sote Tavuk (4 Kişilik)MALZEMELER 275 gr kemiksiz tavuk eti, ufak parçalara bölünmüş 2 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı su 1/4 çay kaşığı zencefil 2 çay kaşığı mısır unu ![]() 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 3 taze soğan, doğranmış 1 küçük yeşil biber, küp halinde kesilmiş 100 gr mantar, doğranmış 1/2 küçük veya 1/4 büyük karnabahar, küçük çiçeklere ayrılmış 4 yemek kaşığı su veya tavuk suyu, kaynar halde 2 domates, dilimlenmiş HAZIRLANIŞI Bir kasede soya sosunu, suyu zencefili ve mısır ununu karıştırın Tavuk parçalarını içine batırıp bu sosla iyice kaplanmalarını sağlayın![]() Bir tavada 1 yemek kaşığı yağı orta ateşte iyice kızdırın Tavukları kızgın yağda sık sık karıştırarak bir dakika sote edin Bir tabağa aktarıp fırında sıcak tutun![]() Kalan yağı orta ateşte tekrar kızdırın Taze soğanı, yeşil biberi mantarları ve karnabaharı ekleyip l dakika, yine sık sık karıştırarak sote edin Suyu veya tavuk suyunu sıcak olarak ekleyip 2-3 dak pişirin![]() Tavukları tekrar tavaya koyun Tuz katıp, domatesleri ekleyin ve l dakika orta ateşte ısıtıp servis yapın![]() AŞÇININ ÖNERİSİ: Bu tür kızartmanın amacı, sebze ve etleri diri bırakmaktır Bu yüzden pişirme işlemi az miktarda çok kızgın yağda yapılmalıdır![]() |
|
|
|