Tarçınlı Tavuk (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçınlı Tavuk (4 Kişilik)Tarçınlı Tavuk (4 Kişilik) ![]() Malzemeler 1 adet tavuk veya 4 parça tavuk eti 1 adet soğan Yarım çay kaşığı karabiber, tuz 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım kahve fincanı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tarçın Yemeğin Tarifi Bir tencereye, yarısına kadar su koyup içine tavuğu yerleştirin, 1 ad soğanı bütün olarak içine koyun Üzerine tuzu ve karabiberi serpin 10-15 dakika haşlayın Tavuğu haşladıktan sonra tencerenin içinde alıp suyunu süzdürün![]() Küçük bir kapta zeytinyağı, tarçın ve toz karabiberi karıştırın Bu karışımı haşlanmış tavuğun her tarafına sürün Tavuğu yağlanmış tepsiye koyun pembeleşinceye kadar fırında pişirin![]() Fırından çıkardığınız tavuğu üzerine parça parça tereyağını koyup servis tabağına alın İsteğe göre pilavla birlikte servis yapın
|
|
|
|