Üzümlü Tavuk (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzümlü Tavuk (4 Kişilik)Üzümlü Tavuk (4 Kişilik) ![]() Malzemeler 1 Adet Tavuk (temizlenmiş) Tuz 2 Yemek Kaşığı Tarhun Otu 2 Yemek Kaşığı Beyaz Şarap 3 Yemek Kaşığı Sirke 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker 300 gr Üzüm (yeşil ve siyah)Karabiber Yemeğin Tarifi Tavuğu 12 parçaya bölün Butları ayırıp eklem yerlerinden kesin![]() Göğüsü kemiklerinden ayırın; ilk önce uzunlamasına kesip sonra her parçayı enlemesine ikiye bölün Kaburgalarını büyük bir bıçakla dört parçaya ayırın![]() Tavuk parçalarını tuzlayın Kalın tabanlı bir tavada yağ koymadan her iki taraflarını kısık ateşte kızartın Bu arada daha kalın parçalar olan butları tencerenin ortasına, diğerlerini kenarlarına koyun![]() Tarhunun yarısını kıyın Tavuk parçaları ile karıştırın![]() Tavuğu ağzı kapalı olarak 1 saat kadar hafif ateşte kendi suyuyla pişirin ![]() Şarap ve siraaai karıştırıp azar azar tavuğa katın ![]() Tavuk parçalarının her taraflarının eşit şekilde pişmeleri için ara sıra çevirin ![]() Pişme süresinin sonunda şekeri tencerenin ortasına koyup eritin Üzümleri yıkayıp tavuğa katın, karabiber ile tatlandırıp bir taşım pişirin![]() Üzerine kalan tarhunu serpip servis yapın ![]() |
|
|
|