![]() |
Dünya Mutfakları. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfakları.Dünyanın en iyi mutfakları arasında yer alan Fransız Mutfağı, iştah açıcı ve göz doldurucu olması ile dikkat çeker ![]() ![]() ![]() Fransızlar güne kahve veya sıcak kakaonun yanında kruvasan, baget ve tost içeren bir kahvaltıyla başlar ![]() Özellikle akşam yemekleri çok önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yemek sonrası alınan güçlü fakat miktarı az bir içkinin sindirime yardımcı olduğu düşünülür ![]() ![]() Şarap yemeğin bir parçası ve tamamlayıcısıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfakları. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfakları.Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yaprağı, maydonoz, kekik) ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Midyeleri soğuk suda güzelce yıkayın ![]() Midyeleri, şarap, 2 bardak su, soğan, havuç, sarmısak, karabiber tanesi ve buket garni ile bir tencereye koyup ağır ağır kaynatın ![]() Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp 5 dakika kadar hafif ateşte bırakın ![]() Midyeler açılıncaya kadar tencereyi hafif sallayın ![]() ![]() Tenceredeki suyu yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın ![]() ![]() Sosu midyelerin üzerine dökün ve hemen servis yapın ![]() lezzetler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfakları. |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfakları.Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Bir tencerede yağı eritin ![]() ![]() Unu, soğanın üzerine serpip 2-3 dakika daha karıştırın ![]() ![]() ![]() Ekmeklerin bir yüzünü kızartın ve dilimlere eşit miktarda peynir sürün ![]() Çorbayı ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve ekmekleri peynirli kısmı üstte kalacak şekilde çorbanın üstüne koyup fırında peynir eriyip pembeleşinceye kadar pişirin ve servis yapın ![]() lezzetler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfakları. |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfakları.Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Pırasanın koyu yeşil yapraklarını ayıklayın ![]() ![]() Yağı geniş ve yayvan bir kapta eritin ![]() ![]() Patatesi ve et suyunu da ilave ederek kaynatın ![]() ![]() Çorbayı iyice süzün veya blendırdan geçirin ve iyice soğutun ![]() Kremayı, kırmızı soğanı, hizdistancevizini karıştırın ![]() ![]() lezzetler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfakları. |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfakları.Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Önce fırınınızı 220 dereceye getirin ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp unu katarak karıştırın ![]() ![]() Tencereyi tekrar ateşten alıp yumurtaları teker teker katın ![]() ![]() Karışımdan tepeleme dolu çorba kaşıkları alıp yağlanmış kağıdın üzerine bir halka olacak şekilde dökün ![]() ![]() 40 dakika kadar kabarıp altın sarısı renk alana kadar pişirin ![]() ![]() lezzetler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfakları. |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfakları.Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Orta boy bir kasede, karışık meyve, şeker, limon suyu ve 6 çorba kaşığı vişne likörünü kaşıkla iyice karıştırın ![]() ![]() Servis yapacağınız 6 tane kup bardağını da 30 dakika buzdolabında bekletin ![]() Bir çorba kaşığı böğürtlen dondurması ile bir çorba kaşığı limon dondurmasını bardaklara aralarında biraz açıklık bırakarak yan yana koyun ![]() Meyveyi buzdolabından çıkarıp bir bir çorba kaşığı alarak dondurmaların arasına koyun ![]() Kup Jak'e geri kalan vişne likörünü serpip, bademlerle süsleyerek hemen servis yapın ![]() lezzetler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfakları. |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfakları.Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tahta bir kaşık kullanarak peyniri ince bir tel elekten, derin bir kaba ezerek geçirin ![]() ![]() Hazırladığınız karışımı ya altı delikli, kalp şeklindeki kalıplara dökün yada içine tülbent serilmiş bir süzgeç içine koyun ve sabaha kadar süzülmesi için serin bir yerde bırakın ![]() Servis yapmadan önce, kalıpları servis tabaklarına ters olarak çevirip boşaltın, üzerine çilek ve tat vermesi için pudra şekeri serpiştirin, sonra çilekle süslediğiniz kremayı servis yapın ![]() lezzetler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfakları. |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfakları.Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Yumurta, su, tuz, biber ve maydanozu bir kaseye koyun, sonra bir çatalla iyice karıştırın ![]() Küçük bir tavada yağı eritin, yağ cızırdamaya başlayınca yumurtalı karışımı tavaya dökün ![]() Tavanın kenarlarına yapışan yumurtaları çatalla sıyırarak ortaya toplayın ve omletin altı pembeleşince ikiye katlayıp yayvan bir tabağa alın ve hemen servis yapın lezzetler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfakları. |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfakları.Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() defne yaprağı, maydanoz, kekik) ![]() ![]() ![]() ![]() ekmek ve ince kıyılmış maydanoz ![]() Eti 3 cm ![]() ![]() Yağın 25 gramını bir tavada zeytinyağla karıştırarak eritin ![]() ![]() ![]() Aynı yağa eti ve pastırmaları atıp nar gibi oluncaya kadar kızartın ![]() ![]() Tavaya un serpin, karıştırarak 2-3 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Koyulaşan karışımı etin üstüne dökün ve tencerenin kapağını kapatarak 150 derece ısıdaki fırında 1,5 saat kadar pişirin ![]() Yağın geri kalmış olan 25 gramını eritin ve mantarı 2-3 dakika kavurun ![]() ![]() Sonra üzerine küçük kesilip kızartılmış ekmekle ince kıyılmış maydanozu serperek sıcak olarak servis yapın ![]() lezzetler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfakları. |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfakları.İtalyanlar yaratıcılıklarıyla, ülkenin güneşli ve canlı iklimini yemeklerine yansıtmışlardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peynirler ve sosislerde İtalya!da bölgeden bölgeye farklılık gösterir ![]() ![]() ![]() İtalyanlar sulu ve koyu olmak üzere iki türde son derece lezzetli çorbalar yaparlar ![]() ![]() Tatlılar İtalya'nın her bölgesinde iştah açıcı ve lezzetli olmakla birlikte oldukçada hafiftir ![]() lezzetler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfakları. |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfakları.Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() küçük doğranmış domates ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun ![]() Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun ![]() Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin ![]() ![]() Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur ) ![]() Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır ) süzgeçten süzün ![]() ![]() lezzetler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfakları. |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfakları.Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : 25 cm ![]() ![]() Sütü derince bir tencerede kaynatın ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirin ve içine tuzu, biberi, hindistancevizini ve rendelenmiş peynirin yarısını yumurtaya katarak iyice karıştırın ![]() ![]() Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnokçiyi 3 cm ![]() ![]() ![]() Geri kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin ve her karenin üzerine bir çimdik yağ koyun ![]() ![]() lezzetler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfakları. |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfakları.Malzemeler : ![]() her biri ikiye ayrılmış) ![]() ![]() (suda bırakılıp süzülüp ufalanmış) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Küçük bir tencereye beyaz peyniri ve sütü koyup orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak peynir süte karışana kadar pişirin ![]() ![]() Ayrı bir kasede domates salçası, hardal, tuz, pul kırmızıbiber, yumurta ve tereyağını iyice çırpın ![]() Karışımı süt ve peynirin bulunduğu tencereye ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak 2 dakika kalınlaşana kadar pişirin ve tencereyi ateşten alın ![]() Izgaranızı kızdırın, tenceredeki karışımı tost dilimlerinin üstüne eşit miktarda dökün ve her ekmek diliminin üstüne sardalya fletolarını yerleştirip fırın ızgarasına süzün ![]() ![]() lezzetler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfakları. |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfakları.Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Izgaranızı kızdırın ![]() Etleri bir tahta üzerinde 5x5 sm ![]() ![]() Küçük bir kasede soğan, sarımsak, fesleğen, tuz ve biberi karıştırın ![]() Karışımdan her et parçasının ortasına biraz koyup, eti yuvarlayarak sarın ![]() ![]() Etlerin her iki yanlarını ızgarada 7-8 dakika iyice yumuşayana kadar pişirin ![]() ![]() lezzetler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Dünya Mutfakları. |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünya Mutfakları.Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Yağın 3 kaşığını geniş bir tavada eritin ![]() ![]() Tavuk göğüslerini nemli bir peçeteyle temizleyin ![]() ![]() İçine tuzu, biberi, tavuk suyunu ve mercanköşkle maydanozu katın ![]() ![]() Tavuk parçalarını alın ve bir kaba koyarak sıcak olarak koruyun ![]() ![]() Geri kalan 4 kaşık yağı derin bir tavada eritin ve mantarları 2 dakika kadar kavurun, sonra mantarları çıkartıp kağıt peçete üzerine koyarak süzülmesini bekleyin ![]() Unu erimiş olan yağa karıştırın ve karıştırarak hafif ateşte 2-3 dakika kadar pişirin ![]() Tavayı ateşten alarak süzülmüş tavuk suyu ile limon suyunu pişirdiğiniz unun üzerine dökün ![]() ![]() Tavayı ateşin üstünden alın ve mantarı, kremayı, şarabı sosun içine dökün, sonra yine ateşin üstüne oturtarak kaynatmadan ısıtın ![]() Sosu tavukların üstüne dökerek karışık salata ile birlikte sıcak servis yapın ![]() lezzetler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|