Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
peynirli, poğoça

Peynirli Poğoça

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Poğoça





Malzemeler
Hamuru İçin:
1 pk yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
İçi İçin:
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
Yaş mayayı toz şeker ile birlikte ılık süte ekleyip eriyene dekkarıştırın Unun ortasını havuz gibi açıp mayalı sütü dökün birazkarıştırın Diğer malzemeleri de ekleyip hamuru ele yapışmayacakşekilde toparlanana kadar yoğurun Üzerine nemli bir bez örtüp ılıkortamda 30-40 dk bekletin
Mayalanan hamurdan dilediğiniz büyüklükte (ben cevizden biraz büyükkopardım) parçalar koparıp elinizde açın İçine bir tatlı kaşığı kadarpeynir koyup kenarlarını birleştirin Elinizde yuvarlayarak oval şekilverin
Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurtasarısı sürün ve bir bıçak yardımıyla üzerlerine hafif çizikler atınHaşhaş tohumu serptikten sonra 200° fırında üzerleri kızarıncaya dekpişirin
(Fırından çıkarttıktan sonra üzerine hafifçe su serpip büyükçe birbezle tepsiyi sararak 5 dk bekletirseniz daha yumuşak olacaktır)
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.