![]() |
Yumurtanın Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurtanın Püf NoktalarıTazeliğini Nasıl Anlarız? Melekler Mekanı - Yumurtanın Püf Noktaları -Yumurta ışığa tutulduğu zaman parlak ise tazedir ![]() ![]() -Taze yumurtayı, tuzlu soğuk suya attığınızda dibine batar ![]() ![]() -Taze yumurta sallandığında, içinde hava kabarcığı olmadığı için sallanmaz ![]() -Taze yumurta ağır, bayat yumurta hafiftir ![]() -Tabağa kırdığımız yumurta dağılmaz ve yoğunluğunu korursa çok taze demektir ![]() ![]() ![]() Yumurtanın Saklanması -Yumurtaların daha uzun süre dayanması için bir tencere kaynar su hazırlayın ![]() ![]() ![]() -Satın aldığınız yumurtalar çok taze ise, serin bir yerde bir hafta, buzdolabında 3 hafta saklanabilir ![]() ![]() -Bir yumurta kırdığınızda sarısını, beyazını bir fincana koyup kaldırırsınız ![]() ![]() -Buzdolabında sakladığınız yumurtanın bozulmaması için yumurtanın sivri kısmı alta gelecek şekilde buzdolabının yumurtalık kısmına yerleştiriniz ![]() ![]() -Yumurtaların yıkanarak saklanması doğru değildir ![]() ![]() ![]() -Kabuğu pis olan bir yumurtayı hemen kullanmayacaksanız yıkamayın ![]() ![]() -Pişirip sakladığınız yumurtaları çiğ yumurtalarla aynı yere koyuyorsanız bunları birbirinden ayırmanın en iyi yolu, çiğ yumurtalar döndürdüğünüzde kolaylıkla dönmezken, pişmiş yumurtalar kendi ekseni etrafında rahatlıkla döner ![]() -Artan yumurta sarılarını omlet yaparak veya et, balık dilimlerinin üzerine sürerek değerlendirebilirsiniz ![]() -Yumurta alırken, çatlak olup olmadığına, muhakkak dikkat edin ve çatlaksa kesinlikle almayın ![]() ![]() ![]() Pişirme-rafadan- ![]() -Rafadan yumurta yapmak için, yumurtayı suya koyduğumuz andan itibaren, 3 dk ![]() ![]() ![]() ![]() -Bir başka yöntemse su kaynamaya başlar başlamaz cezveyi ocaktan çekip, yumurtayı bir süre kaynar suda bekletmelidir ![]() -Rafadan pişireceğimiz yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyarsak çatlamasını önlemiş oluruz ![]() -Yumurtayı çatlatmadan kaynatmak için bir iğneyi yumurtanın yuvarlak ucuna dayayıp, kısa ama sert bir darbe ile delebiliriz ![]() ![]() -Rafadan yumurtaları pişirdiğimiz suya tuz atarsak yumurtaları soymamız kolaylaşır ![]() Katı Yumurta -Yumurta haşlarken fazla haşlanmamasına dikkat edelim ![]() ![]() ![]() -Yumurtayı haşlamak için bir kaşığın içine koyarak sıcak suya batıralım ve su kaynamaya başladıktan sonra yumurtayı 10 dk kadar kaynar suyun içinde tutalım ![]() -Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutalım ve bir süre soğuk suda bekletelim ![]() ![]() -Katı yumurtaları keserken dağılmaması için kullanacağınız bıçağı önce sıcak suya batırıp ıslatalım daha sonra bıçağı kurulamadan yumurtaları dilimleyelim ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|