Gratine Karnabahar (Diyet) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gratine Karnabahar (Diyet)Gratine Karnabahar (Diyet) =MALZEMELER= 1 adet küçük parçalara ayrılmış karnıbahar 500 gram sade yoğurt 200 gram rendelenmiş cedar peyniri veya taze kaşar 1 çay kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı bal 2 tatlı kaşığı galeta unu Tuz, biber =HAZIRLANIŞI= Karnıbaharlan küçük parçalara bölün Bir tencerenin içinde su kaynatıp, karnıbaharlan 3-4 dakika haşlayın Bir payleks kabın içine düzgün bir şekilde yerleştirin Diğer bir tarafta derin bir kabın içinde sade yoğurdu, hardalı ve bir tatlı kaşığı balı çırpın Tuz ve biberini ekleyip bu sosu haşlanmış brokolilerin üzerine düzgünce dökün Daha sonra rendelenmiş cedar veya kaşar peynirini üzerine serpiştirip, son olarak da galeta ununu üzerine ekleyin Önceden 220 derecede ısıtılmış bir fırının içerisinde 15-18 dakika pişirip sıcak servis yapın Bir porsiyonda; Yağ oranı: 6 5 gr Kolesterol: 16 mg![]() |
|
|
|