![]() |
Karamel Turtası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karamel TurtasıKaramel Turtası tarifi için Malzemeler : � Kakaolu Pandispanya Patı 2 adet � Yan Dekor Rulosu � Karamela Kreması � Karamela Kreması İçin � Toz şeker 250 g � Su 30 g � Süt 1 litre � Yumurta 250 g � Jelatin 10 yaprak � Krem Şanti 1000 gr Karamel Turtası yemeğinin hazırlanışı: Karamela Kreması Hafifçe yanan ateşte bekletilen kaba 100 g toz şeker azar azar yedirilerek karamelize edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Turtanın Tamamlanması Çemberin kenarları yağlanır, pudra şekeri serpilir ve fazlası çembere vurularak alınır ![]() ![]() Çemberin ortasına 1 cm kalınlığında kesilmiş kakaolu pandispanya patı yerleştirilir ![]() ![]() Kremanın üzerine diğer kakaolu pandispanya patı yerleştirilir ve üzerine kalan krema, çemberi dolduracak şekilde yerleştirilerek derin dondurucuda bekletilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|