Çikolata Hazinesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolata HazinesiÇikolata Hazinesi Malzemeler: Pandispanya: 1 poşet Dr Oetker Pandispanya Un3 yumurta 9-10 yemek kaşığı su 1 su bardağı kavrulmuş ve öğütülmüş fındık Dolgu: 1 poşet Dr Oetker Krem Şanti1 su bardağı soğuk süt Kaplama: 1 paket Dr Oetker Kakaolu Pasta Kreması1,5 su bardağı soğuk süt 1 poşet Dr Oetker Çikolatalı Sos2,5 çay bardağı süt 40 g çikolata rendesi Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın Fındık kırığını da ilave edip iyice karıştırın ve pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Soğutup enlemesine ikiye kesin ![]() Dolgu: Bıçak yardımı ile üst patın ortasından 14 cm çapında bir yuvarlak çıkartın Çıkarttığınız pandispanyayı ufalayın Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve ufaladığınız pandispanyayı da ilave ederek iyice karıştırın Bu karışımı pastanın alt patının üzerine sürün İkinci patı kapatın![]() Kaplama: Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpın 1 su bardağını ayırıp kalanıyla pastayı kaplayın Çikolatalı sosu 2,5 çay bardağı süt ile 1-2 dakika kaynatarak pişirin İyice soğutup ayırdığınız pasta kreması ile çırpın ve pastanın üzerindeki boşluğa dökün Çikolata rendesi ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin![]() |
|
|
|