Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
nisuaz, salata

Nisuaz Salata

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nisuaz Salata




500 g patates (tercihen küçük ve yuvarlak taze patates)
250 g taze fasulye (ayıklanmış)
3 siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılıp, doğranmış)
250 g olgun domates (yaklaşık 1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
2 katı haşlanmış yumurtanın beyaz bölümleri (iri doğranmış)
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı kıyılmış taze tarhun (isteğe bağlı)
2 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı)
1 küçük kırmızı soğan (kabuğu soyulup, ince halkalara doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
6 çorba kaşığı balık ya da tavuk suyu
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
500 g çiğ tonbalığı filetosu (yaklaşık 1 cm boyunda şeritler halinde kesilmiş)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
2 göbek salata (yıkanıp, kurulanmış)

Her patatesi iki yerden çatalla hafifçe delip (fazla delerseniz nemleri kaçar), fırına daire biçiminde dizerek, % 100 ısıtılmış fırında 4 dakika pişirin Fırını açıp, patatesleri altüst ederekyeniden daire biçiminde dizdikten sonra, yumuşayıncaya kadar (3 - 4 dakika) pişirin Sonra fırından alıp, bir kenarda soğumaya bırakın
Bu arada fasulyeleri ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, 4 çorba kaşığı su ekleyin Kabın kapağını kapatıp, % 100 ısıtılmış fırında yumuşayıncaya (ama gevrekliklerini yitirmemelidirler) kadar (3 - 4 dakika) pişirin Kabı fırından alıp, fasulyeleri bir süzgeçte süzerek, akar su al-tında çalkalayın; sonra yeniden süzdürüp, bir salata kâsesine aktarın Soğuyan patateslerin kabuklarını soyup, 2,5 cm'lik parçalar halinde keserek, fasulyelerin bulunduğu kâseye ekleyinZeytinler, domatesler ve haşlanmış yumurta beyazlarını da katıp karıştırın
Fasulyeleri pişirdiğiniz cam kabı kurulayıp, içine sirke, tarhun (isteğe bağlı), hardal, sarmısak, soğanlar, balık suyu (ya da tavuk suyu) ve karabiberi koyun Kabı % 100 ısıtılmış fırında, karışım kaynayıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) bekletin Sonra kabı fırından alıp, bir kenara bırakın Tonbalığı şeritlerini soğuk su altında çalkalayarak, kâğıt mutfak havlusu üstünde kuruttuktan sonra, kaptaki karışıma ekleyip, karıştırın Kabın kapağını sıkıca kapatıp, bir kenarda 3 dakika bekletin (tonbalığı sertleşmeli ve saydamlığını yitirmelidir; istenen kıvamı almamışsa, suyunu bir başka cam kaba süzüp, yeniden ısıttıktan sonra, balıklı karışımın üstüne dökerek, 3 dakika daha demlendirin)
Kaptaki karışımı, fasulyeli - patatesli karışımın bulunduğu kâseye ekleyip, zeytinyağını üstüne gezdirerek, hafifçe karıştırın Kâseyi buzdolabına koyup, salatayı en az 45 dakika soğutun
Bir salata kâsesine göbek salata yapraklarını döşeyin Buzdolabındaki kâseyi alıp, yeşil salata yapraklan döşeli kâseye boşaltarak, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.