![]() |
Sebze Çorbasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze ÇorbasiSEBZE ÇORBASI MALZEMELER: -10 bardak et suyu -2 soğan -1 kahve fincanı pirinç -1,5 çorba kaşığı un -1,5 çorba kaşığı yağ -1 patates -1 havuç -6- 7 dal kereviz -6- 7 kök ıspanak -6- 7 dal maydanoz -1 bardak süt -1 yumurta sarısı -Tuz YAPILIŞI: 1- Sebzeler yıkanır; havuç, patates rendelenir; kereviz, ıspanak, maydanoz doğranır ![]() 2- Rendelenmiş soğanla yağ tencerede pembe olarak kavrulur ![]() ![]() ![]() 3- Hazırlanmış sebzeler, et suyu ve ayıklanıp yıkanmış pirinç konup iyice pişirilir ![]() 4- Tel süzgeçten kaşıkla bastırılarak geçirilir ![]() ![]() 5- Yumurta sarısı süt ile çarpılıp kaynayan çorbaya katılır; karıştırılıp hemen ateşten alınır ![]() Not: Mevsime göre taze fasulye, bezelye, kabak gibi sebzeler de kullanılır ![]() Esenlikler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|