![]() |
Uydur Çorba |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uydur ÇorbaKullanılacak malzeme (4 kişilik) : 250 gram pirinç (veya arpa şehriyesi), 150 gram çemensiz , 100 gram kuru barbunye fasulyesi, 2 baş orta boy , 3 sap yaprağı, 2 körpe havuç, 2 iri , 1/2 çorba kaşığı tuzsuz salçası, 1 çorba kaşığı sadeyağ, 1/2 demet maydanoz, 1 bardak et suyu, 1 fincan mısırözü yağı veya zeytinyağı, 1 tutam kırmızı ![]() 1 küçük lahananın göbeği, 100 gram rendelenmiş kaşer peyniri, yeteri kadar tuz ![]() Yapımı : Bir gece önceden suda ıslatılmış olan fasulyeleri tuzlu suda kaynatıp piyaz kıvamına gelinceye kadar pişirmeli ![]() ![]() ![]() Kereviz yaprağını, lahananın göbeğini, maydanozları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra herbirini ayrı ayrı ve ince ince kıymalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet bal şeker olsun arkadaşlar! |
![]() |
![]() |
|