Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baliği, çorbasi, kirlangiç

Kirlangiç Baliği Çorbasi :

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kirlangiç Baliği Çorbasi :




KIRLANGIÇ BALIĞI ÇORBASI :

Malzeme :
2 adet kırlangıç balığı
1 demet maydanoz
3 adet küçük havuç
60 gr margarin (3 çorba kaşığı)
20 gr un (1 çorba kaşığı)
1 adet yumurtanın sarısı
1-2 tane defne yaprağı
1 adet patates

Yapılışı:
Balıklar yıkanıp tuzlanır ve kevgire konarak süzülür Bir tencerenin içine su (4 su bardağı), balıklar, patates, yuvarlak doğranmış havuçlar, maydanoz, kekik, defne yapraklan, tuz ve tane halinde karabiber konarak yarım saat kadar hafif ateşte kaynatılır Tencere ateşten indirilir ve sonra balıklar, havuç ve patatesler tencereden çıkarılır Diğer bir tencerede margarin eritilerek üzerine un ilave edilir Bundan sonra, unu devamlı olarak karıştırarak üzerine diğer tenceredeki balık suyu ağır ağır dökülür Bu karışım birkaç taşım kaynatılır Bir kase içinde yumurta sarısı çırpılır ve üzerine balık suyunun bir kısmı dökülerek biraz ısıtılır Biber, tuz ve limon suyu ilave edilir Kaynamakta olan balık suyunun içine ufak ufak parçalara ayrılmış balık, patates ve havuç dökülerek sofraya getirilir Servis yapmadan önce üzerine bol miktarda maydanoz serpilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.