Bezelye Çorbası Yemek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelye Çorbası Yemek TarifiMalzemeler Yarım kilo dondurulmuş bezelye 1 baş soğan 1 diş 2 çorba kaşığı margarin (tereyağı tercih edilir) Yarım limon suyu Yarım demek ince kıyılmış maydanoz 1 ufak kutu çiğ krema 6 su bardağı su Hazırlanışı Yağ hafifçe kızdırılır ince doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak 1-2 defa çevrilerek öldürülür üzerine su ilave edilir Maydanoz ve limon suyu da eklenir 1-2 kez karıştırılıp kaynamaya bırakılır Kaynayan suya bezelyeler atılır 15 dakika kadar arasıra karıştırılarak bezelyeler yumuşayınca ateşin altı kapatılır Soğuduktan sonra bir el mikseriyle tüm malzeme çekilir ve karıştıra karıştıra krema ilave edilir 1-2 taşım da bu şekilde kaynatılır Arzuya göre tuz ilave edilir![]() |
|
|
|