Pastırmalı Kuru Fasülye Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Kuru Fasülye TarifiMalzemeler * 2 su bardağı fasulye * 200 gr pastırma(doğranmış) * 2 adet soğan(ince doğranmış) * 2 çorba kaşığı Sana * Tuz,kırmızı biber * 3 domates(küp doğranmış)veya l çorba kaşığı salça * (l kahve fincanı suda eritilmiş) Yapılışı: PASTIRMALI KURU FASULYE PASTIRMALI KURU FASULYE: 1 Fasulyeleri akşamdan ılık suyla ıslatın Bunun için,fasulyenin üzerini 4-5 parmak aşacak kadar su koyun;2 çorba kaşığı da tuz ekleyin Önceden ıslatamadıysanız,fasulyeleri haşlayın![]() 2 Bir tencereye Sana ile soğanları koyup,hafifçe öldürün![]() 3 Domates ve pastırmaları ekleyip,biraz daha kavurun![]() 4 Fasulyeleri,ıslattığınız suyla ateşe koyun; suyu az gelirse, biraz su ilave edin![]() 5 Fasulyelerin pişmesine yakın,pastırmalı karışımı,tuzu, biberi ekleyin,fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin![]() 6 Sıcak servis yapın![]() Daha fazla Fasulye Yemeği PÜF NOKTASI: Özellikle sulu yemeklerde,pastırmanın sertlenmemesi için,yağlı pastırma tercih edilmelidir ![]() |
|
|
|