Terbiyeli Tavuk Çorbasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Tavuk ÇorbasiMALZEMELER: 1KG YOĞUT 1ÇAY BARDAĞI ARPA ŞEHRİYE 3TAVUK BUT U 1YUMURTA 1YEMEK KAŞIĞI UN YETERİ KADAR TUZ 1TATLI KAŞIĞI NANE HAZIRLANIŞI: ÖNCE TAVUK BUTLARINI İYİCE PİŞİRİP KEMİKLERİNİ VE ETLERİNİ BİR BİRİNDEN MÜMKÜN OLDUĞU KADAR İNCE ŞEKİLDE AYIRIN SONRA TAVUK SUYUNA ŞEHRİYELERİ ATIP PİŞİRİN ŞEHRİYELER PİŞTİKTEN SONRA ETLERİ İLAVE EDİP BİR İKİ DAKİKA KADAR PİŞİRİN SONRA YOĞURT YUMURTA VE UNU İYİCE ÇIRPIP KAYNAMAKTA OLAN TAVUK SUYUNA İLAVE EDEREK 5DAKİKA DAHA PİŞİRİN ALTINI KAPATIP TUZUNU VE NANESİNİ İLAVE EDİN ARZU EDİLİRSE KARABİBERDE EKLENE BİLİR![]() NOT:KAYNAYAN SU AZALACAĞINDAN İLAVE OLARAK MUTLAKA SICAK SU EKLENMELİDİR ![]() AFİYET OLSUN |
|
|
|