![]() |
Rokforlu Soğan Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rokforlu Soğan Çorbası15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 kg soğan (ince doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 8 su bardağı tuzsuz tavuk ya da et suyu 1/2 tatlı kaşığı kekik 2 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam kırmızıbiber bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 125 g rokfor peyniri (ufalanmış) 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) """" Ayçiçek yağını ve tereyağını büyük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tenceredeki karışımı blendır kabına aktarıp, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, büyük bir çorba kâsesine boşaltın ve yanında maydanozlu peynirle servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|